Monday, 23 May 2011

Best ke macam tu?!

Situasi

Pentanya : "Kenapa takde boyfriend? Cari la satu. Boleh temankan g mkn2, jln2."
Penjawab : Tanak! Malas!
Pentanya : Apasal?
Penjawab : Ntah! Semaklah! .....


Berkaitan itu, teruslah naik statement2 di Twitter Aku. Statement hangin ribut taufan bengang.

Petikan Twitter.
Sila baca dari arah BAWAH kemudian KE ATAS.


So sekarang nak tau jawapan Aku kenapa Aku tanak dan malas utk ada BF dlm masa terdekat nih? Read more...

Depan mata Aku, ada satu contoh. Ada 1 pasangan yang kononnya paling bahagia, paling romantis, paling manja dalam alam semesta (sebab telah dihebah-hebohkan sendiri oleh si 'wedok' itu ke satu semesta betapa bahagianya percintaan hidup mereka berdua. Tiba satu ketika, terjadi sedikit perbalahan. Habis diluah segalanya kat Twitter. Meradang, mencarut, memaki-hamun. Semuanyalah! Macam2 dikatanya kat si BF konon kesayangannya tu. Maka seluruh follower dia yang terdiri daripada 'kawan dan lawan' juga turut membaca. Dia tak sedar, dia dapat lepas geram kat situ demi untuk puaskan sakit di hati, tapi dia dah memburukkan individu yang kononnya bakal suami penemannya sepanjang hayat seperti yang selalu diwar-warkannya. Tapi esok lusa, kembali bersayang2 berjiwang2 di alam maya dan dihebah ke serata alam sekali lagi. Kami yang baca, senyum sinis saja lah..

Aduhaiii.. Kau memang buat lawak! Itulah, lain kali, jangan suka sibuk jaga hal orang lain. Kali ni bila dah terkena, lepas baca statement Twitter aku tu, terus terkesima terdiam berjuta bahasa. Barulah sekarang nak cover2 ayat, konon bersopan santun. Terima kasih kerana buat orang lain terasa hati dengan setiap ayat2 Kau. Kali ini, biar Kau pula terasa pedasnya.Aku bukan nak balas dendam, tapi sekali sekala, kita kena juga menyedarkan orang yang selalu lupa diri ni. Biar sama2 sedar diri.

Tak begitu sepatutnya?

Zaman2 bercouple / bertunang adalah zaman2 dimana kita belajar saling faham-memahami dan saling hormat-menghormati sesama pasangan. Pupuk kesabaran dalam diri. Pendek kata, itu zaman Praktikal Pra-Perkahwinan. Tapi kalau tinggal serumah, tidur sekatil sebantal sebelum bernikah itu mmg haram. Janganlah dibuat! Belum tentu lagi bercinta sampai 10 tahun sekalipun kalau lepas tu tak kemana akhirnya. 

No comments:

Post a Comment